رشته خوشکار
رشته خوشکار
مواد لازم :

– آب ۴ پیمانه
– مغز گردو چرخ شده ۱۰۰ گرم
– مغز هل ساییده شده به میزان لازم
– آرد برنج ۲ پیمانه پلو پز
– روغن مایع برای سرخ کردن
– دارچین ۱ قاشق مرباخوری
– شکر ۵/۱ پیمانه

مواد لازم برای شربت :

– آب ۵/۱ لیوان
– دارچین ۱ قاشق مرباخوری
– شکر به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا برنج را می شوییم و چند ساعتی آنرا خیس می کنیم و بعد آنرا روی دستمالی می ریزیم تا آب آن گرفته شود .سپس برنج را آسیاب می کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج را برای رشته خوشکار که شیرین و چسبان باشد در شمال ایران به نامهای برنج هاشمی ، کاظمی و غریب معروف است ) آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می کنیم و چند ساعتی آن را کنار می گذاریم. سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده را به آرامی خالی می کنیم و مایه را در ظر ف مخصوص شانه خوشکار می ریزیم ( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است ) یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب می کنیم و انگشتان را روی تک تک سوراخهای شانه می گذاریم و آن را روی سینی قرار می دهیم و یکباره انگشتان را بر می داریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم می کنیم. بعد از چند ثانیه آن را برمی داریم و روی پارچه تمیزی قرار می دهیم و بلافاصله چهار گوشه آنرا به داخل تا می کنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی می آوریم و از مایه وسط روی یک سمت از آن می ریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است ، روی آن می آوریم و با کنار دستها اطراف آن را می چسبانیم. تمام مایه را به همین روش انجام می دهیم. سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ می کنیم و در شربت می غلتانیم و در ظرف مناسبی می چینیم .طرز تهیه شربت : آب و شکر را مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا قوام بیاید. از روی حرارت بر می داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می کنیم.طرز تهیه خوشکار : مغز گردو ، مغز هل ، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می کنیم به حدی که چسبندگی میان آنها ایجاد شود کمی ورز می دهیم.

 
——————————————————————————————————

باقلا قاتق (باقلی خورش)


این غذا از اون غذاهای معروف شمالیه که هر کی یکبار هم رفته باشه گیلان،  حتمآ تستش کرده..اما نکته ای که باید بهش توجه بشه اینه که باید این غذا روباید ازدستپخت یه آشپز ماهر خورده باشی تا بتونی در موردش نظر بدی چون ممکنه کسی که آشپزیش خوب نیست پخته باشدش و اونایی که می خورند رو از غذا متنفر کنه…. اینه که آشپز خیلی تو ای غذا و همه غذاهای شمالی مهمه…..

مواد لازم برای پخت باقلا قاتق برای سه نفر:

-          پاچه باقالی* تر ۱٫۵ پیمانه (خشک* ۱ پیمانه)

-          کره ۵۰ گرمی یک بسته

-          سیر نصف یک بوته بزرگ یا یک بوته کامل کوچک

-          شوید خشک چهار قاشق غذاخوری (شوید تر هم میشه استفاده کرد ام خشکش معطر تره)

-          تخم مرغ متوسط یک عدد

-          زردچوبه دو قاشق چایخوری

-          نمک و فلفل به مقدار کافی

ابتدا سیر را در کره تفت می دهیم و همزمان زردچوبه را اضافه می نماییم، باقالی هایی را که پوست دوم آنرا جدا کرده ایم اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم. در این مرحله اگر احساس کردیم زردچوبه کم است بیشتر اضافه می کنیم تا باقالی ها یکدست زرد شوند.

بعد نوبت شوید است که اگر تر باشد باید بیشتر تفت دهیم.

همزمان آب را جوش آورده و به اندازه ای روی خورشت می ریزیم که که آب روی باقالیها را بگیره و نه بیشتر. چون باقالی زود می پزد و کلأ این خورشت باید کم آب باشد. یک ربع تا بیست دقیقه بعد موقعی که یکی دوتا از باقالیها را با دست امتحان کردیم و دیدیم نیم پز شده نمک را اضافه کرده و تخم مرغ را بدون هم زدن به غذا اضافه می کنیم . تا حدود بیست دقیقه بعد باقالیها کاملأ می پزند و تخم مرغ هم می بندد. یادتان باشد موقع کشیدن این غذا باید تخم مرغ ها سالم بمانند.

این روش پخت تنها روش پخت اصیل باقلا قاتق است و همینجا با عرض پوزش از خانم رزا منتظمی اعلام مینمایم هرگز از گوجه در این غذا استفاده نکرده و اصالت آنرا زیر سوال نبریم.

از چاشنی های لذیذ این غذا ماهی شور(روناس زده به رنگ قرمز) یا ماهی سفید دودی است که به زودی عکسش رو براتون می ذارم.راستی اگه برنج دودی هم داشتید که دیگه با این غذا نور الانور میشه!

* پاچ در زبان گیلکی به معنای کوتاه است و این پیشوند از آنجا که در مقام مقایسه این باقالی با باقالیه باقالی پلو (در گیلان معروف به باقالی مازندرانی) کوتاهتر است به نام این دانه اضافه شده. من همیشه تو فصل بهار این باقالی رو با پوست اول از رشت می خرم و فریز می کنم اما میشه تو زمستون خشکشم خرید و یه شب تو آب گذاشت و پوست کند. این باقالی تو پاییز هم به بازارهای شمال میاد که درشتر و بی رنگ تره و بهش باقالیه کشاورزی می گند….من مشابه اون رو تو تجریش زیاد دیدم، این باقالی شیرین تره و خیلی زود می پزه حتی ممکنه له هم بشه بنابر این باید تو پختش دقت کرد. البته طعمش مثل باقالیهای بهار نیست اما از هیچی بهتره!

امیدوارم این غذا رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

——————————————————————————————————

زیتون پرورده

از ساخته های آشپزی گیلان است و در خود گیلان مردم آن را با ماهی شور و یا مانند

ترشی سر سفره هایشان میگذارند

مواد لازم :

زیتون سبز بدون هسته         ۵۰۰گرم
نعنا ، گشنیز و چوچاق         ۳قاشق سوپخوری
آب انار ترش                    ۱پیمانه
مغز گردو                        ۲۰۰گرم
سیر                                ۲ حبه
رب انار                         یک سوم پیمانه
دانه انار ترش                 یک دوم پیمانه
نمک و گلپر                    به میزان لازم

طرز تهیه :

مغز گردو را بسایید.سبزی ها را بشویید و کاملا ریز خرد کنید.
زیتون انتخابی را امتحان کنید;اگر شور بود یک ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری آن گرفته شود.
زیتون را در کاسه ای کود بریزید و مغز گردوی ساییده و سبزی های خرد شده را به آن بیفزایید.در صورتی که سبزی چوچاق را که نوعی یبزی محلی و مخصوص شمال است در دسترس نداشتید به جای سبزی چوچاق یک قاشق چایخوری نعنای خشک بریزید.
سیر را بکوبید و به زیتون اضافه کنید.
آب انار ٬ رب انار و دانه انار ترش را درون مخلوط بریزید نمک و گلپر را اضافه نمایید و زیر و رو کنید تا مخلوط شوند. مخلوط به دست آمده را ۲ ساعت در یخچال بگزارید تاجا بیفتد. سپس (زیتون  پرورده) آماده مصرف است.

————————————————————————————————–

فسنجان گیلانی

که یه دنیا فرق داره با فسنجونهای بقیه شهرها، به هیچ عنوان شکر حتی از کنارش هم رد نمیشه و گوشت قلقلی توش جایی نداره….من عاشقشم و دوست دارم به شما هم یادش بدم….

مواد لازم :

-          مرغ سه تکه (نصف مرغ)

-          رب انار بسیار ترش یک قاشق غذا خوری سر پر (من گاهی کمی بیشترش می کنم)

-          گردو دو پیمانه (قبل از سائیدن)

-          پیاز یک عدد کوچک

-          نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

مرغها رو با یه پیاز کوچک ریز شده و نمک و فلفل و زردچوبه میذاریم جوش بیاد بعد رب رو اضافه کرده و اجازه میدیم مرغها نیم پز بشند.  بعد مرغها رو که رنگ و طعم گرفتن و نیم پزند از آب در میاریم و گردو ساییده رو اضافه می کنیم…خوب هم می زنیم تا حسابی یکدست بشه…بعد دو ساعت با حرارت ملایم می پزیم تا حسابی روغن بیاندازه (میشه گاهی یه ذره آب سرد بهش اضافه کرد تا بیشتر روغن بیاندازه)….رنگ غذا بسته به نوع رب انارش کم رنگ و پر رنگ میشه که تو رشت اونقدر مهم نیست…یعنی مهم نیست حتمآ سیاه بشه…قهوه ای ملایم هم خوبه…مامانم سالها پیش برا تیره تر شدنش یه کفگیر مسی توش میذاشت تا باهاش بجوشه و تیرش کنه اما حالا دیگه میگن ضرره و کسی از این کارها نمیکنه… مرغها رو تو این مرحله به غذا اضافه میکنیم و نیم ساعت بعد فسنجون ما جا افتاده و حاضره…

تو استان گیلان این غذا با مرغابی، خوتکا و اردک هم درست میشه و خیلی هم خوشمزست (اردیک فسنجان و مرغابی فسنجان کلی معروفند.) تو بعضی روستاهای گیلان به مواد فسنجون رب گوجه هم اضافه می کنند که باعث میشه طعمش متفاوت بشه و کمی قرمز تر به نظر بیاد که اصلأ تو دستور اصیل این غذا همچین چیزی وجود نداشته….

قدیمها فسنجون رو با ماهی کولی (نوعی ماهی کوچک به دو رنگ سیاه و سفید است که پوست کنده و سرخ می شود و بسیار لذیذ می باشد.) درست می کردند که بهش می گفتند “کولی غورابیج” به این ترتیب که گردو رب انار و نمک و فلفل رو با آب می پختند بعد کولی های پوست کنده و سرخ شده رو توش میانداختند….الان خیلی از رشتیها حتی اسمش رو هم یادشون نمیاد.

سالها پیش فسنجون خیلی غلیظ و کم آبی هم در گیلان درست میشده که با نان محلی لاکو(با آرد برنج) و نه با برنج خورده میشده…

————————————————————————————————–

ترشه تره

راستش نمیدونم چرا اسمش ترشه تره است!!! مامان با سبزی آش یا گاهی با اسفناج خالی درستش می کرد البته گاهی هم یه سبزی ترش محلی به اسم ترشه واش بهش می زد اما من بیشتر با اسفناج تنها درستش می کنم راستش چون راحت تره و من مزه اسفناجو خیلی دوست دارم….

این غذا با پلو و ماهی دودی یا شور خورده میشه اما خوب با نونم خوشمزه است….بعضیها آبدار درستش می کنند و کمی برنج خورد برای لعاب دار شدن بهش اضافه می کنند اما اونچه من دستورشو بهتون میگم برنج نداره و خشک تره … البته اگه با سبزی آش درستش می کنید بهتره دو قاشق برنج خورد خیس شده بهش اضافه کنید.

مواد لازم :

سبزی آش یا اسفناج تنها ۱ کیلو
گوجه متوسط دو عدد
آبغوره نصف استکان (باید ترشش کنه بسته به ترشی آبغورتون کم و زیادش کنید)
سیر سه حبه
تخم مرغ یک عدد
کره ۵۰ گرم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

سبزی رو خورد کنید و با دو قاشق برنج خورد خیس شده و یه استکان آب بذارید بپزه (اگه برنجش زنده موند کمی بیشتر آب بهش بدید)، اگه هم فقط اسفناجه که بدون برنج و آب روی حرارت کم خود به خود آب میندازه و میپزه…. وقتی نیم پز شد دوتا گوجه رو رنده کنیدو همراه آبغوره و نمک و فلفل و زردچوبه  به سبزی اضافه کنید و اجازه بدید آبش برچیده بشه…حالا تو یه تابه کره و کمی روغن مایع رو داغ می کنید و سیر رنده شده با کمی زردچوبه رو توش تفت میدید، تخم مرغ رو هم توش میشکنید و میذارید ببنده …. بعد سبزی و گوجه رو که آبش برچیده شده تو تابه میریزید و با بقیه مواد تفت میدید تا به خورد هم برند و غذا کمی خشک تر بشه… ترش تره آماده است نوش جان…..



اناربیج

اناربیج

انار بیج یا انار ویج غذای گیلانی بسیار خوشمزه ایه که بیشتر خواهر بزرگم درست می کنه … دستپختشم عالیه …منم امروز قبل از درست کردنش با ماریای عزیزم مشورت کردم و مطمئن شدم…خلاصه بپزید و بخورید و نوش جان کنید …ما که امروز لذتشو بردیم…عکسشم داغه داغه مال همین الان…. در مورد وجه تسمیه این غذا انارش مربوط به رب انار و بیج یا ویج مربوط به سبزی سرخ شده غذاست، اگه یادتون باشه گفتم معنای فعل بیجیدن همون سرخ کردنه…

(میدونم آماده کردن موادش یه خورده زحمت داره اما اگه از غذاهای ترش مزه گیلانی خوشتون میاد به زحمتش میارزه، حتمآ درست کنید.)

مواد لازم:

-          مغز گردو دو پیمانه

-          سبزی قورمه یک بسته  (تو رشت از سبزیهای معطر محلی مثل خالیواش‌‌ و چوچاق همراه جعفری و نعنا و گشنیز استفاده می کنند اما تو تهران همین سبزی قورمه هم غنیمته٬ خیلی هم خوشمزه میشه)

-          گوشت چرخ کرده یک بسته (که بشه باهاش ۱۵-۱۶ تا کوفته قلقلی درست کرد.)

-          رب انار ترش یک قاشق سر پر

-          پیاز متوسط یک عدد

-          روغن، نمک و فلفل و زرچوبه به میزان لازم

گردو ساییده شده رو با مقداری آب جوش ( نصف قابلمه شش نفره آب جوش) خوب مخلوط کنید و آروم هم بزنید،‌ یک قاشق پیاز رنده شده و یک قاشق رب انارترش رو همراه نمک و فلفل و زردچوبه به این مخلوط که روی حرارته اضافه کنید. حالا درب ظرف رو بگذارید تا آروم آروم بجوشه….تو این فاصله گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده آب گرفته شده (که قبلآ یک قاشقشو برداشته بودید) همراه نمک و فلفل و زردچوبه خوب ورز بدید و از این مخلوط کوفته های قلقلی کوچولو درست کنید البته نه خیلی کوچیک.

کوفته ها رو توی مخلوط آب و گردو که حدود یه ساعته داره می جوشه بیاندازید و دقایقی بعد سبزی قورمه سرخ شده (که خیلی روغن نداشته باشه) رو به غذا اضافه کنید. بعد از اینکه مواد حسابی قاطی شدند نمک فلفل غذا رو امتحان کنید و بذارید حدود یک تا یک و نیم ساعت دیگه با حرارت کم بپزه تا جا بیافته.

این خورشت رو با برنج نوش جان کنید، امید وارم خوشتون بیاد.

—————————————————————————————————-

سیر قلیه

خوب جونم براتون بگه که این غذا از خوشمزه ترین غذاهای گیلانیه که دو جزء لاینفک غذاهای گیلانی یعنی سیر و تخم مرغ مواد اصلیه اونو تشکیل می دهند….

مواد لازم برای پخت یه سیر غلیه خوشمزه برای سه نفر:

(اکثرغذاهای من چون برای خودمو و رضاست دویا سه نفره است، شما می تونید به نسبت مواد اولیه اضافه کرده و غذا رو برای چند نفر درست کنید.)

-          مرغ سه تکه درشت

-          برگ سیر نیم کیلو (البته وقتی برگ سیر در دسترس نیست، از تره که خیلی شبیه برگ سیره فقط کمی نازکتر و لطیفتره هم میشه استفاده کرد که در اینصورت باید همراه تره از نصف یه بوته سیر که رنده و سرخ شده استفاده کرد.)

-          تخم مرغ یک عدد

-          روغن و آبغوره به میزان لازم

-          نمک، فلفل و زردچوبه  به میزان لازم

ابتدا تکه های مرغ را درون قابلمه در روغن تفت می دهیم و نمک و زردچوبه و فلفل اضافه می کنیم تا هم طعم بگیرد و هم روی مرغها طلایی شود. بعد مقداری آبغوره به مرغها اضافه می کنیم (بنا به تجربه من برای هر تکه مرغ دو قاشق غذا خوری آبغوره لازمه…این غذا نباید خیلی ترش باشه ولی باید خوش طعم بشه…آبغوره مرغ رو خیلی خوشمزه می کنه.)

بعد از این مرحله یک تا دو لیوان آب جوش به مرغ اضافه میکنیم و با حرارت ملایم میپزیم…دقت کنید آب این غذا باید کم باشه و فقط باید موقع پختن  کل آب بخار نشه و کمی باقی بمونه…حالا دیگه بنا به اندازه تکه های مرغ، آب رو خودتون اندازه کنید.

در فاصله ای که مرغها می پزند برگ سیر ریز خرد شده (و یا تره و سیر به شرح بالا) را در کمی روغن و نمک و زرد چوبه تفت می دهیم…پس از چند دقیقه که برگ سیر ها نرم شدند و در آستانه تیره شدن بودند تخم مرغ را مثل املت روی سیرها ریخته و دیگه هم نمیزنیم تا ببندد.

حالا سیر و تخم مرغ را به مرغ در حال پختن اضافه می کنیم و می گذاریم تا مرغها با سیر کاملآ بپزد.

این خورش بسیار خوشمزه و کم آب با برنج سرو می شود و جالب اینکه بعد از خوردن آن بوی سیر در دهانتان باقی نمی ماند. پس با خیال راحت امتحان کنید. نوش جانتان!

پانوشته: مخلوط سیر و تخم مرغ به تنهایی “سیر واویج” یا “سیرابیج” نامیده می شود که  خود نیز به عنوان خورشی ساده با برنج سرو شده و بسیار خوشمزه است. کسانی که برنج و خورش خشک را می پسندند حتمآ امتحان کنند…..

* فعل ویجیدن یا بیجیدن در زبان گیلکی به معنای سرخ کردن است.



چغرتمه

این غذا یکی از غذاهای روسی که زمان جنگ جهانی دوم با حمله روسها به ایران وارد شمال ایران شد و به همون نام هم موند….

مواد لازم:

-          گوشت مکعبی خورد شده گوسفند یا گوساله (گوسفند خوشمزه تره) یک بسته (حدود پونزده تا بیست تکه)

-          پیاز متوسط یک عدد

-          گوجه پنج تا شش عدد متوسط

-          آبغوره به میزان کافی

-          نمک، فلفل ، زردچوبه و ادویه به میزام لازم

-          آب جوش به میزان لازم

پیاز را خورد کرده و سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شود بعد گوشت را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه با اضافه کردن ادویه ها بجز نمک در روغن تفت میدهیم. بعد از این مرحله آبغوره را که بسته به میزان ترش بودن آن نیم تا سه چهارم استکان لازم است به مواد اضافه کرده هم میزنیم سپس گوجه ها ی رنده شده روی بقیه مواد میریزیم… یادتان باشه در تمام مراحل از چشیدن غذا غفلت نکنید، اینجوری میتونید تشخیص بدید غذا ترش یا تند یا …..

بعد از اینکه چند دقیقه ای غذا را هم زدید سه چهارم لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا خوب بپزد…..یادتان باشد این غذا نیازی به آب ندارد و در شمال به خاطر رطوبت هوا و زود پختن گوشت همان آب گوجه برای پختن غذا کافیست، اما اینجا برای اینکه خوب بپزه ناچاریم کمی آب بهش اضافه کنیم و در قابلمه را محکم کنیم که سریعتر بپزد…

وقتی گوشتها پخت می توانید نمک را اضافه کرده و بعد از چند دقیقه غذا را سرو نمایید….این خورشت با یه پلوی زعفرونی معرکه میشه …..درستش کنید پشیمون نمیشید....

———————————————————————————————————-

آش ترش

وقتی آش می پزم مامان یه لحظه از جلوی چشام کنار نمیره….ماهر ترین کدبانویی که در تموم عمرم دیدم…..مامان هر آشی رو به بهترین وجهش می پخت….

آش ترش از آشهای ویارونه است که برای زن باردار می پزند البته همینجوری هم خاطرخاههای بسیاری داره….تامی نازنینم به جای مامان که دیگه هرگز بینمون نیست این آشو تو عید برام پخت…امروزم خودم هوس کردم دوباره بپزم و دستورشو براتون بزارم….عکس مربوط به آش تامی جونه…

مواد لازم:

-          لوبیا سفید دو مشت

-          نخود دو مشت

-          باقالای مازندرانی (این اسمیه که تو رشت باقلای باقلی پلو رو باهاش میشناسند….الان تازش تو بازار هست) ده دوازده تا درسته و با پوست دوم

-          برنج  خورد سه چهارم پیمانه

-          سبزی آش یک بسته

-          پیاز یک عدد کوچک

-          گوجه سبزترش تازه یا اگه ترشی گوجه سبز از پارسال دارید (گوجه تو سرکه و نمک) هفت هشتا

-          آبغوره یا آب نارنج ۲ استکان پر

-          سیر داغ و نعنا داغ به میزان لازم

-          نمک و فلفل و زردچوبه میزان لازم

نخود و لوبیا و برنج رو شب قبل خیس کنید. نخود و لوبیا رو با یه پیاز کوچولو خام و کمی ادویه بذارید خوب بپزه (نخود نباید به دندون بیاد اگه بذارید تو زود پز که عالیه) نمک هم نزنید تا حبوبات خوب بپزند…. بعد تو یه قابلمه شش نفره برنج رو بذارید خوب بپزه و نخود و لوبیا پخته شده رو بهش اضافه کنید و هم بزنید بعد هم کم کم باقلا و گوجه سبز رو اضافه کنید… هر موقع که مواد پختند سبزی آش رو و بعد آبغوره یا آب نارنجو رو اظافه می کنید …بچشید ذائقه ها متفاوته میزان ترشی آش باید طوری باشه که کاملأ حس بشه … بعد که سبزی هم پخت کم کم سیر داغ و نعنا داغ بهش بدید….نیم ساعتی این آشو با حرارت کم هم بزنید تا حسابی جا بیافته … نمکشو اندازه کنید و نوش جان کنید ….

اگه مهمون باردار داشتید و این آشو براش پختید لطف بزرگی بهش کردید و بدونید ممنونتون میشه…..



میرزا قاسمی

مواد لازم:

-          بادنجان قلمی تازه یک کیلو (اگه تعداد زیاد بود بیشترش کنید) معمولأ من ۶-۵ تا برمیدارم

-          گوچه فرنگی تازه ۲ عدد متوسط

-          تخم مرغ دو عدد

-          سیر نصف بوته رنده و سرخ شده

-          کره ۵۰ گرم

-          روغن به اندازه کافی

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

بهترین روش اینه که قید تمیز بودن گاز رو بزنید و بادمجونها رو از دسته شون بگیرید و بذارید رو گاز کباب کنید (پیش از کباب شدن  بادنجونها رو با چاقو سوراخ کنید این از فوتهای کوزه گری مامان بود.) بعد از سرد شدن پوستهاشون رو بگیرید و با آب ذره های پوست سوخته رو هم از گوشت بادنجون جدا کنید. بعد با گوشت کوب یا به سادگی با چنگال در حالیکه دسته بادنجون رو گرفتید اونا رو له کرده و در تابه بریزید.

بادنجانها رو با کره و نمک و فلفل و زردچوبه تفت بدید تا آب اونها برچیده بشه ، همزمان در تابه ای دیگه سیررنده شده رو با زردچوبه و کمی نمک سرخ کنید و تخم مرغها و توش بشکنید اما هم نزنید! اونا باید ببندند و تکه تکه بشند تا در غذا معلوم باشند و له نشند. بعد از بستن تخم مرغها مخلوط رو به بادنجونها اضافه کنید و آروم هم بزنید در آخر هم گوجه ها رو رنده کرده و روی بقیه مواد بریزید و اجازه بدید غذا با حرارت ملایم جا بیافته.

اصل این غذا در گیلان بدون گوجه درست میشده و هنوزم میشه اما خوب گوجه یا مقدار بسیار کمی رب کمی مزه ترشی به غذا میده که اونم باب طبع گیلانیهاست.

نکته دیگه تقدم و تأخر اضافه کردن این مواد تو دستورهای مختلفه که من با امتحان کردن اکثرشون این مدل رو از همه بیشتر می پسندم. اگه مهمون غیر گیلانی یا حتی خارجی دارید این غذا رو بپزید چون از معدود غذاهایی هستش که همه دوسش دارند.شما می تونید با نون و یا برنج غذا رو همراه ترشی هفته بیجار و ماهی شور یا دودی میل کنید که عالی میشه! نوش جونتون.



حلوا شیره

مواد لازم :

آرد برنج مرغوب 500 گرم - کره 250 گرم - دوشاب 500 تا 550 گرم  ( 500 گرم را اضافه کرده مواد را هم بزنید در صورتیکه مواد هنوز احتیاج به شیره داشته 50 گرم بعدی را اضافه کنید )- پودر هل 1 ق چایخوری - مغز گردوی رنده شده یا پودر شده  100 گرم ( که از این مقدار حدو 3 ق غذاخوری را برای روی حلوا می توانید نگه دارید.)



طرز تهیه:

1- آرد برنج را الک کرده و روی حرارت ملایم تفت دهید .آرد را با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا نسوزد لازم نیست که تغییر رنگ زیاد دهد وقتی بوی خامی آن گرفته شد و کمی تغییر رنگ داد کره را به آن اضافه کرده حرارت را کم کرده و سریع هم بزنید .تا کره به خورد آرد برود . در این فاصله بایددوشاب را در ظرفی روی حرارت گذاشته تا گرم شود به محض اینکه یک جوش زد دوشاب را از روی حرارت بردارید دوشاب نباید بجوشد و باصطلاح مات شود . وقتی کره خوب جذب ارد شد دوشاب را به همراه پودر هل اضافه کرده و خوب هم بزنید .حلوا را از روی حرارت برداشته و پودر گردو را افزوده و با مواد مخلوط کنید .

حلوا را در یک سینی لبه دار یا ظرف دیواره کوتاه که با کره کمی چرب کرده اید به ضخامت 1/5 یا 2 سانت پهن کرده مابقی پودر گردو را روی ان ریخته و با پشت قاشق فشار دهید تا به حلوا بچسبد .حلوا را خوب صاف کرده و با چاقو تیز برش داده و بگذارید کاملا سرد شده و بعد از ظرف برداشته و در بشقاب برای سرو بچینید.

*بعد از سرخ کردن آرد اگر آرد گلوله داشت حتما آن را یک بار الک کرده و بعد کره را اضافه کنید.

*آرد و دوشاب هنگام مخلوط کردن با یگدیگر باید هر دو داغ باشند .

* بافت این حلوا نسبت به حلوا های دیگر فرق دارد .


شیش انداز گیلانی

مواد لازم :

مغز گردوی چرخ شده ۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده یک فنجان
بادنجان قلمی متوسط۵ عدد
رب انارنصف فنجان
نمک به میزان دلخواه

طرز تهیه :

مغز گردو  را دو با چرخ کنید تا کاملاً نرم شود . پیاز  رنده شده را با یک قاشق سوپخوری روغن تفت دهید تا طلایی شود. مغز گردو  را به آن اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. سپس ۳ لیوان آب سرد به آنها اضافه کنید و بگذارید مغز گردو  با شعله ملایم بپزد. بادنجان ها را پوست گرفته و آنها را به اندازه یک بند انگشت خرد کنید. سپس کمی نمک روی بادنجان ها بپاشید و در آبکش قرار دهید تا آب سیاه آنها خارج شود. بعد آنها را سرخ کنید و با رب انار  رقیق شده ، به مغز گردو اضافه کنید. این غذا باید کمی آبدار و جا افتاده باشد. 


ترشی کباب گیلانی


مواد لازم :

گوشت کبابی یک کیلو
پیاز رنده شده یک فنجان
مغز گردوی چرخ کرده نصف فنجان
جعفری سائیده نصف فنجان
آب انار  ترشیک فنجان
نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه :

گوشت را به قطعات کبابی خرد کنید. سپس در ظرف گودی بقیه مواد ذکر شده در بالا را با هم مخلوط کنید. گوشت را برای یک شبانه روز در این مخلوط بخوابانید . بعد آنها را به سیخ کشیده و کباب کنید.


میلاد منصف



نام :
ايميل  :
موضوع :
متن پيام :


اشتراک و ارسال مطلب به:balatarin cloob viwio Donbaleh Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg yahoo Technorati delicious 


2010 06 06 58251 260x300 فروشگاه‌های اینترنتی از پلیس سایبر مجوز می‌گیرند
ورود به فروشگاه اینترنتی آبای



               برای خرید اینترنتی محصولات از آبای  به سایت های زیر مراجعه کنید
 
 
 
 
http://milamon.inbuy.ir
کلیه ی این سایت ها متعلق به آبای می باشد

 

 
صفحه نخست
آرشیو

 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM

کانال ویدئویی آبای
Google

در اين سایت
در كل اينترنت
تماس با ما